Het Vaderhuis

Het Vaderhuis

Neem contact op

aantal uren
Compagniesterpoort 1, 9611DN Sappemeer

Het Vaderhuis

Het Vaderhuis is een kleinschalige christelijk wooninitiatief dat in 2016 is gestart door Daniel en Franciska Stal. Het Vaderhuis biedt een warm, gezellig thuis aan jongvolwassenen met een lichtverstandelijke beperking en problematiek in ASS, ADHD, hechtingsproblematiek etc. Samen willen we werken aan de toekomst. Voor de één is dat zelfstandig wonen, voor de ander geldt om hun zelfredzaamheid te vergroten. Iedereen werkt, denkt en leeft op zijn of haar niveau. Iedereen heeft een identiteit die de moeite waard is om te leren kennen. Iedereen is uniek en daar mag je trots op zijn. 


Een logisch gevolg van onze doelen is een woning te zijn waar men zich thuis voelt. Het doel is het creëren van een warm huis waar de cliënt zich “thuis” voelt. Wij bieden een huiselijke woon- en leefomgeving die midden in de samenleving staat. Dit draagt bij aan het leerproces om de sociale contacten van de cliënt te onderhouden en uit te breiden. Deze sfeer is ook leidend in onze dagbestedingslocaties en de ambulante hulpverlening. 

Samen willen we werken aan de toekomst. Voor de één is dat zelfstandig wonen, voor de ander geldt om hun zelfredzaamheid te vergroten. Iedereen werkt, denkt en leeft op zijn of haar niveau. Iedereen heeft een identiteit die de moeite waard is om te leren kennen. Iedereen is uniek en daar mag je trots op zijn. 

 Het Vaderhuis werkt vanuit een christelijke grondslag, met een christelijke visie wat is terug te vinden in alle facetten van het bedrijf. Vanuit deze visie bieden wij ondersteuning en persoonlijke aandacht. Om deze reden werkt Het Vaderhuis uitsluitend met christelijk gecertificeerd personeel zowel op de woongroepen, als ambulant, als op de dagbesteding. 

Onze missie is om samen te werken aan een hoopvolle toekomst en om de visie van Het Vaderhuis ten uitvoer te brengen in samenhang met de navolgende punten: 

• zelfredzaamheid vergroten van de cliënt; 
• maatwerk aan de cliënt; 
• tevredenheid bij de cliënt;
• werkbare bedrijfsadministratie;
• onze kernwaarden. 


Wij bieden verschillende soorten hulpvormen aan voor degenen die dit nodig zijn. Op gebied van wonen bieden wij beschermd wonen op een 24-uurs woongroep aan de Compagniesterpoort 1 te Sappemeer. Ook bieden wij een doorstroomlocatie waar een tussenstap is gecreëerd voor cliënten die toe gaan werken naar geheel zelfstandig wonen, al dan niet met ambulante begeleiding. Daarnaast bieden wij op twee locaties dagbesteding aan en bieden wij ook ambulante begeleiding. De dagbesteding en ambulante tak is ook bedoeld voor externe deelnemers, die niet woonachtig zijn bij Het Vaderhuis. Ook hebben wij een Orthopedagoog in dienst welke meekijkt met de casuïstiek op elke locatie. Het Vaderhuis heeft een kwaliteitskeurmerk ISO9001. Dit betekent dat wij gecertificeerd zijn en wij kwalitatief goede zorg leveren conform de normen. We hebben onze eigen NEN-keurmeesters voor het veilig stellen van apparaten. Deze diensten kunnen wij ook verlenen aan andere organisaties. Daarnaast bieden wij studenten een stageplek waarin zij zichzelf kunnen ontwikkelen als sociaal werker. 

Bij Het Vaderhuis is de cliënt een eigen individu. Dit betekent dat wij zorg op maat bieden. De cliënt staat centraal. Zorg op maat betekent ook toewijding en betrokkenheid. In de praktijk betekent dit dat er geen ‘9-17’-mentaliteit is. We zorgen dat er altijd iemand beschikbaar is waar nodig. Doordat het Vaderhuis een relatief kleinschalige organisatie is, hebben wij het voordeel dat wij die nodige betrokkenheid kunnen waarborgen. We kennen de cliënt en er zijn korte lijntjes. We hopen hiermee te bereiken dat een ieder zich welkom en gezien voelt en mag weten dat wij dag en nacht klaarstaan. Die betrokkenheid trekken wij door naar het sociaal netwerk van de cliënt. Naaste familie of andere belangrijke personen worden, waar mogelijk, meegenomen in de zorg die wij bieden. Afspraken worden samen met ouders, casemanagers, mentoren en/of curatoren besproken. 


 Wij werken vanuit Christelijke normen en waarden. Dit betekent in de praktijk dat wij enkel Christelijk personeel in dienst hebben, welke de Christelijke normen en waarden kunnen uitdragen. Denk hierbij aan bidden voor het eten en op verzoek uitleg kunnen geven over bepaalde Bijbelse principes. Voor cliënten zit hier geen enkele vorm van verplichting aan vast. Het enige wat hiermee gepaard gaat, is wederzijds respect.